Handboogvereniging Kunst en Vriendschap - Liessel

 


Handboogsport is vooral een individuele sport want de sporter achter de boog is verantwoordelijk voor de prestatie.

Toch speelt het team-element een belangrijke rol. Op sommige wedstrijden wordt naast een individuele wedstrijd ook per team geschoten.

De gezamenlijke individuele scores worden dan bij elkaar opgeteld.

Handboogsport bestaat uit een constante en perfecte techniek waarbij concentratie zeer belangrijk is. Doordat er vele disciplines in deze sport zijn is de sport voor iedereen geschikt. Ook ouderen en mensen met een handicap zijn prima in staat deze sport te bedrijven.

 

KUNST EN VRIENDSCHAP

 

Sinds 1922 wordt er bij ons wekelijks menig pijltje geschoten in onze overdekte accommodatie.


 

 


LID WORDEN

 

Na een periode van enkele maanden kennismaking met de sport en onze leden kunt u kiezen voor een lidmaatschap. De contributie bedraagt per jaar: €130,--Voor jeugdschutters €65,--.  (2023) Door dit lidmaatschap bent u automatisch aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond. Hiervoor ontvangt u o.a een persoonlijk abonnement op het blad “handboogsport” en tevens bent u tijdens het uitoefenen van de sport verzekerd voor aansprakelijkheid.

 

WEDSTRIJDEN

 

Er worden binnen onze vereniging diverse wedstrijden verschoten waaronder onderlinge competities, vriendschappelijke wedstrijden en toernooien op een afstand van 25- of 18 meter. Ook kan er geschoten worden volgens het FITA-outdoor systeem met voor de heren schieten op afstanden van 90-70-50 en 30 meter en voor de dames en de jeugd 70-60-50 en 30 meter. Aspiranten schieten op een aangepaste afstand van 50-40-30 en 20 meter.

Een andere discipline is het veldschieten waarbij geschoten wordt op bekende en onbekende afstanden. Deze wedstrijd wordt gehouden in een speciaal daarvoor afgezet buitenterrein.

 

Onder toezicht van de Nederlandse Handboogbond zijn er afdelingswedstrijden waardoor de schutter zich kan plaatsen voor de kring-, Nederlandse-, Europese-, en wereldkampioenschappen.

Handboogsport is een olympische sport!

 

MATERIAAL

 

Wij raden u aan in het begin nog geen  boog te kopen maar gebruik te maken van ons verenigingsmateriaal. Uiteraard helpen wij u nadien met de aanschaf van een geschikte eigen boog.


 

 

WANNEER


Elke maandagavond is er een training of een wedstrijd van 19.30 tot ± 22.30 uur.

Wij nodigen u uit om een kijkje te komen nemen en een pijltje mee te schieten.

Onze ervaren begeleiders staan voor u klaar!

Voor de jeugd is er een aparte training op maandagavond tussen 18.30 en 19.30 uur.


 

 

Adres accommodatie:

Hoofdstraat 99a

5757AL Liessel

06 - 21908815

 

 

check out Symptoma